AYVAZLAR MAYIS HELVASI TEZGÂHLARDA

GÜNDEM 22.06.2020 - 16:31, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3624+ kez okundu.
 

AYVAZLAR MAYIS HELVASI TEZGÂHLARDA

Bulancak’ta genelde her yıl Mayıs ayında bir ay üretimi yapılan ancak bu yıl koronavirüs nedeniyle Haziran ayında tezgahta yerini alan Ayvazlar Mayıs Helvası görücüye çıktı.
Dede rahmetli Murat Ayvaz, Baba rahmetli öğretmen Mustafa Ayvaz’ın oğlu üniversite mezunu evli ve 2 çocuk babası Eray Ayvaz şimdi amcası Adem Ayvaz’la birlikte Ayvazlar Mayıs Helvası geleneğini sürdürüyor. Eray Ayvaz gazetemize yaptığı açıklamada, “Yıllardan bu yana Bulancak’ta Mayıs helvası geleneğini sürdürüyoruz. Evde annem ve eşim, yengem hazırlıyor biz ise amcamla birlikte satışını yapıyoruz. Bu yıl salgın hastalığı nedeniyle Mayıs’ta tezgahta yerini alması gerekirken Haziran’da aldı ama Temmuz ayı sonuna kadar tezgahta kalır. 10 yılı aşkın süredir devam ettiği mesleğini dededen toruna kuşaktan kuşağa sürdürüyoruz. Mayıs Helvasının özelliği yılda sadece 1 ay üretilmesi. İlkbahardan yaz dönemine geçiş ayı olan Mayısta üretilmesi nedeniyle bölge halkı tarafından ‘Mayıs Helvası' olarak adlandırılmıştır” dedi.    
Bulancak’ta genelde her yıl Mayıs ayında bir ay üretimi yapılan ancak bu yıl koronavirüs nedeniyle Haziran ayında tezgahta yerini alan Ayvazlar Mayıs Helvası görücüye çıktı.

Dede rahmetli Murat Ayvaz, Baba rahmetli öğretmen Mustafa Ayvaz’ın oğlu üniversite mezunu evli ve 2 çocuk babası Eray Ayvaz şimdi amcası Adem Ayvaz’la birlikte Ayvazlar Mayıs Helvası geleneğini sürdürüyor.

Eray Ayvaz gazetemize yaptığı açıklamada, “Yıllardan bu yana Bulancak’ta Mayıs helvası geleneğini sürdürüyoruz. Evde annem ve eşim, yengem hazırlıyor biz ise amcamla birlikte satışını yapıyoruz. Bu yıl salgın hastalığı nedeniyle Mayıs’ta tezgahta yerini alması gerekirken Haziran’da aldı ama Temmuz ayı sonuna kadar tezgahta kalır. 10 yılı aşkın süredir devam ettiği mesleğini dededen toruna kuşaktan kuşağa sürdürüyoruz. Mayıs Helvasının özelliği yılda sadece 1 ay üretilmesi. İlkbahardan yaz dönemine geçiş ayı olan Mayısta üretilmesi nedeniyle bölge halkı tarafından ‘Mayıs Helvası' olarak adlandırılmıştır” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.