Asıl mesele güç kaybı

SİYASET 18.03.2019 - 18:13, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3116+ kez okundu.
 

Asıl mesele güç kaybı

Belediye seçimleri kapsamında ziyaretlerine devam eden Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Saim Öksüz, Giresun Baro Başkanlığı ziyaretinde hükümetin seçim propagandası olarak kullandığı beka mevzusuna değindi.
Ülkenin yerel seçimler kapsamında bir beka meselesinin kesinlikle olmadığını belirten Öksüz, “Giresun belediyesini  Saadet Partisi kazandığında bu nasıl bir beka mevzusu oluşturacak acaba? Ya da herhangi bir ilçe belediyesini Saadet Partisi kazandığında bu ülke kuşatılmış mı olacak?” diye sordu. Seçimlere kısa bir süre kala çalışmalarına hız veren Öksüz; “Eğer ülkenin bekası mahallesine hizmet götürmek için seçilen belediye başkanlarının meselesi ise o zaman ülkeyi belediye başkanları yönetsin.  Oysa asıl mesele başka. Asıl mesele güç kaybı. Asıl mesele bu güne kadar yürüttükleri menfaat ve çıkar politikası sonrası vatandaşın güvenini kaybetmiş olmaları. Bu yüzden şehirlere ve ülkeye bir şey kazandıramayanlar işi vatan-millet edebiyatına dönüştürmeye çalışıyor. Çünkü biliyorlar ki israf, rüşvet ve rant ile şehirlere ihanet ettiler. Vatandaşın alın terinden ödediği ücretleri kendi zevk ve eğlencelerine kullanırken Kul hakkı gözetmediler. Devlet malı gözetmediler. İçlerinden biri de çıkıp ‘biz ne yapıyoruz’ demedi. Olmayan bir Beka konusunu seçim meydanlarında dile getirmenin ve dünyaya ilan etmenin tehlikeli bir söylem olduğunu ifade eden ÖKSÜZ; “Bir belediye daha fazla kazanacağım diye ülkemizi, dünya kamuoyuna güçsüz ve zayıf göstermenin ne anlamı var? Böyle bir siyasi propaganda mı olur? Velev ki böyle bir sorun var, 16 yıldır bu ülkeyi yönetenler Beka sorunu ortaya çıkmasın diye neden önlem almadı? Sadece yol ve köprü yapmak için mi seçildiler? Bu ülkenin geleceği ve bekası için ekonomiyi mi sağlamlaştırdılar? Dış politikayı mı yoksa iç politikayı mı sağlamlaştırdılar? Ya da geleceğimiz olan gençlerimizi mi sağlam bir şekilde yetiştirdiler? Şayet illa bir Beka sorunu varsa, o da 16 yıldır ülkeyi yöneten siyasi anlayışın varlığıdır. Daha birkaç gün önce seçim gürültüsü içinde Varlık Fonu satışa çıkarıldı. Borca battılar, faize battılar. Şimdi ülkenin son varlıklarını da satıyorlar. İşte asıl Beka sorunu budur” diyen ÖKSÜZ “kimse endişe etmesin, gönül rahatlığı ile gidip sandıkta oyunu kullansın. Şayet bir gün bu ülkede Beka meselesi gerçekten ortaya çıkarsa, bugün 104. Yılını kutladığımız Çanakkale Zaferi, gururla tarihe bir kez daha yazılır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Belediye seçimleri kapsamında ziyaretlerine devam eden Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Saim Öksüz, Giresun Baro Başkanlığı ziyaretinde hükümetin seçim propagandası olarak kullandığı beka mevzusuna değindi.

Ülkenin yerel seçimler kapsamında bir beka meselesinin kesinlikle olmadığını belirten Öksüz, “Giresun belediyesini 

Saadet Partisi kazandığında bu nasıl bir beka mevzusu oluşturacak acaba? Ya da herhangi bir ilçe belediyesini Saadet Partisi kazandığında bu ülke kuşatılmış mı olacak?” diye sordu.

Seçimlere kısa bir süre kala çalışmalarına hız veren Öksüz; “Eğer ülkenin bekası mahallesine hizmet götürmek için seçilen belediye başkanlarının meselesi ise o zaman ülkeyi belediye başkanları yönetsin.  Oysa asıl mesele başka. Asıl mesele güç kaybı. Asıl mesele bu güne kadar yürüttükleri menfaat ve çıkar politikası sonrası vatandaşın güvenini kaybetmiş olmaları. Bu yüzden şehirlere ve ülkeye bir şey kazandıramayanlar işi vatan-millet edebiyatına dönüştürmeye çalışıyor. Çünkü biliyorlar ki israf, rüşvet ve rant ile şehirlere ihanet ettiler. Vatandaşın alın terinden ödediği ücretleri kendi zevk ve eğlencelerine kullanırken Kul hakkı gözetmediler. Devlet malı gözetmediler. İçlerinden biri de çıkıp ‘biz ne yapıyoruz’ demedi. Olmayan bir Beka konusunu seçim meydanlarında dile getirmenin ve dünyaya ilan etmenin tehlikeli bir söylem olduğunu ifade eden ÖKSÜZ; “Bir belediye daha fazla kazanacağım diye ülkemizi, dünya kamuoyuna güçsüz ve zayıf göstermenin ne anlamı var? Böyle bir siyasi propaganda mı olur? Velev ki böyle bir sorun var, 16 yıldır bu ülkeyi yönetenler Beka sorunu ortaya çıkmasın diye neden önlem almadı? Sadece yol ve köprü yapmak için mi seçildiler? Bu ülkenin geleceği ve bekası için ekonomiyi mi sağlamlaştırdılar? Dış politikayı mı yoksa iç politikayı mı sağlamlaştırdılar? Ya da geleceğimiz olan gençlerimizi mi sağlam bir şekilde yetiştirdiler? Şayet illa bir Beka sorunu varsa, o da 16 yıldır ülkeyi yöneten siyasi anlayışın varlığıdır. Daha birkaç gün önce seçim gürültüsü içinde Varlık Fonu satışa çıkarıldı. Borca battılar, faize battılar. Şimdi ülkenin son varlıklarını da satıyorlar. İşte asıl Beka sorunu budur” diyen ÖKSÜZ “kimse endişe etmesin, gönül rahatlığı ile gidip sandıkta oyunu kullansın. Şayet bir gün bu ülkede Beka meselesi gerçekten ortaya çıkarsa, bugün 104. Yılını kutladığımız Çanakkale Zaferi, gururla tarihe bir kez daha yazılır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.