“Ar-Ge Teknoloji ve Milli Kalkınma” Konferansı Yapıldı

GÜNDEM 18.12.2018 - 16:50, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3209+ kez okundu.
 

“Ar-Ge Teknoloji ve Milli Kalkınma” Konferansı Yapıldı

Giresun Üniversitesi Genç İnşaat Mühendisleri ve IEEE Student Branch Topluluğu tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Dr. Atakan Peker’in konuşmacı olarak katıldığı
“Ar-Ge Teknoloji ve Milli Kalkınma” başlıklı konferans, 17 Aralık  2018 Pazartesi günü Mühendislik  Fakültesi Harezmi  Amfisinde gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Dr. Atakan Peker’in Ar-Ge Teknoloji ve Milli Kalkınma konulunu sunumu ile devam etti. Sunumunda Türkiye’de bilim ve teknolojinin son yıllarda kat ettiği gelişmelere değinen Peker, teknolojinin sosyal, ekonomik ve politik bir güç olarak sağladığı  avantajlardan  bahsederek sözlerini sürdürdü. Ar-Ge yelpazesi ve ölüm vadisinin tanımını yapan Dr. Atakan Peker, ölüm vadisinin bilimsel üretimin teknoloji üretimine aktarılmasında önemli bir boşluk olduğunu ifade etti. Ar-Ge ve temel bilimsel araştırma metodolojilerini aktaran Peker, buluş ve inovasyon arasındaki farklardan bahsederek şirketlerin bu konulardaki yaklaşımlarına değindi. Dr. Atakan Perker sunumunun devamında yarı iletken ve mikroelektronik sektörünün bilişim sistemlerinin alt yapısını oluşturduğuna ve Dünya ekonomisinde en hızlı büyüyen sektör olduğuna değinerek yüksek katma değerli ihracat için rakipsiz bir sektör olduğunu belirtti. Ülkemizde son 20 yılda çipli nüfus cüzdanı, yerli radar sistemi gibi gelişmeler olduğuna vurgu yapan Perker,  Türkiye’de bilimsel yayın sayısının gelişmiş ülkelere yakın olduğunu ve patent başvuru sayısında ise dünya ortalamasının çok altında olduğunu söyleyerek, “bilimsel olarak üretiyoruz fakat teknolojiye aktaramıyoruz” dedi.  
Giresun Üniversitesi Genç İnşaat Mühendisleri ve IEEE Student Branch Topluluğu tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Dr. Atakan Peker’in konuşmacı olarak katıldığı

“Ar-Ge Teknoloji ve Milli Kalkınma” başlıklı konferans, 17 Aralık  2018 Pazartesi günü Mühendislik  Fakültesi Harezmi  Amfisinde gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Dr. Atakan Peker’in
Ar-Ge Teknoloji ve Milli Kalkınma konulunu sunumu ile devam etti. Sunumunda Türkiye’de bilim ve teknolojinin son yıllarda kat ettiği gelişmelere değinen Peker, teknolojinin sosyal, ekonomik ve politik bir güç olarak sağladığı  avantajlardan  bahsederek sözlerini sürdürdü.

Ar-Ge yelpazesi ve ölüm vadisinin tanımını yapan Dr. Atakan Peker, ölüm vadisinin bilimsel üretimin teknoloji üretimine aktarılmasında önemli bir boşluk olduğunu ifade etti. Ar-Ge ve temel bilimsel araştırma metodolojilerini aktaran Peker, buluş ve inovasyon arasındaki farklardan bahsederek şirketlerin bu konulardaki yaklaşımlarına değindi.

Dr. Atakan Perker sunumunun devamında yarı iletken ve mikroelektronik sektörünün bilişim sistemlerinin alt yapısını oluşturduğuna ve Dünya ekonomisinde en hızlı büyüyen sektör olduğuna değinerek yüksek katma değerli ihracat için rakipsiz bir sektör olduğunu belirtti.

Ülkemizde son 20 yılda çipli nüfus cüzdanı, yerli radar sistemi gibi gelişmeler olduğuna vurgu yapan Perker,  Türkiye’de bilimsel yayın sayısının gelişmiş ülkelere yakın olduğunu ve patent başvuru sayısında ise dünya ortalamasının çok altında olduğunu söyleyerek, “bilimsel olarak üretiyoruz fakat teknolojiye aktaramıyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.