Allahuekber dağı şehitlerini andılar

KÜLTÜR 29.12.2016 - 17:20, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 1853+ kez okundu.
 

Allahuekber dağı şehitlerini andılar

Giresun İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü,...
...22-27 Aralık 2016 tarihleri arasında Erzurum’un Şenkaya İlçesi Gaziler Köyündeki Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma Kampına katıldılar. Milli Bilinç Kampı’nda Giresun’u Giresun İzcilik Gençlik ve Spor Kulübünden izci liderleri Turgay Kiraz, Metin Gürkan, Mustafa Şahin, Mehmet Demir, Mine Demirel ve Özge Başuslu temsil ettiler.Sarıkamış Harekâtının 102'nci yıldönümü nedeniyle Erzurum'da bir araya gelen 27 ilden 179 Türk, Lübnan'dan 16, Suriye'den 15, Kosova'dan 10, Filistin'den 6, Kuveyt'ten 2, Mısır ve Kerkük'ten 1'er yabancı uyruklu toplam 230 izci, 22 Aralık 2016 günü sabahı Karskapı Şehitliği’nde saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okudular. İzciler burada dualar ederek, karla kaplanan şehitler mezarlığını temizlediler. Şehitlik ziyaretinden sonra Erzurum'un Şenkaya ilçesi Gaziler köyünde düzenlenen tören ve fener alayına katılan izciler, gidiş dönüş 20 kilometrelik yolda kar ve ağır kış şartları altında tam teçhizatlı olarak Allahuekber Dağı Kaynakyayla’ya ‘Şehitlerimize Saygı’ yürüyüşünü gerçekleştirdiler. Kaynakyayla’da çadır kurarak -45 derecede kar üzerinde 2 gece konaklayan izciler, kamp süresince çeşitli etkinliklerde bulundular. Şehitlerimiz için Yasin-i Şerif ve mevlit okunarak dualar edildi. Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, bu yıl 11'incisini düzenledikleri Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma Milli Bilinç Faaliyetine Türkiye'nin 27 ilinden 179, 7 ülkeden de 51 olmak üzere toplam 230 izcinin katıldığını söyledi.  
Giresun İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü,...
...22-27 Aralık 2016 tarihleri arasında Erzurum’un Şenkaya İlçesi Gaziler Köyündeki Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma Kampına katıldılar. Milli Bilinç Kampı’nda Giresun’u Giresun İzcilik Gençlik ve Spor Kulübünden izci liderleri Turgay Kiraz, Metin Gürkan, Mustafa Şahin, Mehmet Demir, Mine Demirel ve Özge Başuslu temsil ettiler.
Sarıkamış Harekâtının 102'nci yıldönümü nedeniyle Erzurum'da bir araya gelen 27 ilden 179 Türk, Lübnan'dan 16, Suriye'den 15, Kosova'dan 10, Filistin'den 6, Kuveyt'ten 2, Mısır ve Kerkük'ten 1'er yabancı uyruklu toplam 230 izci, 22 Aralık 2016 günü sabahı Karskapı Şehitliği’nde saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okudular. İzciler burada dualar ederek, karla kaplanan şehitler mezarlığını temizlediler. Şehitlik ziyaretinden sonra Erzurum'un Şenkaya ilçesi Gaziler köyünde düzenlenen tören ve fener alayına katılan izciler, gidiş dönüş 20 kilometrelik yolda kar ve ağır kış şartları altında tam teçhizatlı olarak Allahuekber Dağı Kaynakyayla’ya ‘Şehitlerimize Saygı’ yürüyüşünü gerçekleştirdiler. Kaynakyayla’da çadır kurarak -45 derecede kar üzerinde 2 gece konaklayan izciler, kamp süresince çeşitli etkinliklerde bulundular. Şehitlerimiz için Yasin-i Şerif ve mevlit okunarak dualar edildi. Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, bu yıl 11'incisini düzenledikleri Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma Milli Bilinç Faaliyetine Türkiye'nin 27 ilinden 179, 7 ülkeden de 51 olmak üzere toplam 230 izcinin katıldığını söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.