AKUT'tan arama kurtarma eğitimi

GÜNDEM 19.07.2019 - 17:27, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3143+ kez okundu.
 

AKUT'tan arama kurtarma eğitimi

AKUT Arama Kurtarma Derneği Trabzon ekiplerince, Fırtına Deresi'nde arama kurtarma eğitimi verildi.
AKUT'tan yapılan açıklamaya göre, AKUT Trabzon ekip lideri Köksal Ofluoğlu, Rize ekibinin ev sahipliğinde Fırtına Deresi'nde düzenlenen arama kurtarma eğitimine, Giresun, Trabzon,  ve Bingöl'den 35 gönüllünün katıldığını belirtti.  Eğitim kapsamında, akarsuda güvenli yüzme, suda yüzen kişiyi ip ile kıyıya alma, bot kullanma, sığ suda yürüme ve kıyı tarama konularının ele alındığını aktaran Ofluoğlu, bölgede akarsularda arama-kurtarma çalışmalarına çok sık başvurulduğunun altını çizdi. Ofluoğlu, "Bu anlamda söz konusu eğitimin çok yararlı olduğunu söyleyebiliriz. Akarsuda arama-kurtarma yapma konusunda uzman gönüllü sayımızı artırmaya çalışıyoruz. Böylece olaylara daha etkin biçimde müdahale edebilecek kapasiteye ulaşmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.   
AKUT Arama Kurtarma Derneği Trabzon ekiplerince, Fırtına Deresi'nde arama kurtarma eğitimi verildi.

AKUT'tan yapılan açıklamaya göre, AKUT Trabzon ekip lideri Köksal Ofluoğlu, Rize ekibinin ev sahipliğinde Fırtına Deresi'nde düzenlenen arama kurtarma eğitimine, Giresun, Trabzon,  ve Bingöl'den 35 gönüllünün katıldığını belirtti. 

Eğitim kapsamında, akarsuda güvenli yüzme, suda yüzen kişiyi ip ile kıyıya alma, bot kullanma, sığ suda yürüme ve kıyı tarama konularının ele alındığını aktaran Ofluoğlu, bölgede akarsularda arama-kurtarma çalışmalarına çok sık başvurulduğunun altını çizdi.

Ofluoğlu, "Bu anlamda söz konusu eğitimin çok yararlı olduğunu söyleyebiliriz. Akarsuda arama-kurtarma yapma konusunda uzman gönüllü sayımızı artırmaya çalışıyoruz. Böylece olaylara daha etkin biçimde müdahale edebilecek kapasiteye ulaşmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.