‘ADALETSİZLİĞE KARŞI MÜCADELEMİZ ASLA BİTMEYECEK’

SİYASET 21.10.2019 - 17:16, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2831+ kez okundu.
 

‘ADALETSİZLİĞE KARŞI MÜCADELEMİZ ASLA BİTMEYECEK’

CHP Giresun milletvekili Necati Tığlı, Meclis genel kurulunda Ceza Muhakemesi Kanununun 20'nci maddesinde verilen önerge üzerine söz alarak, Türkiye’de adaletin getirildiği son noktaya dikkat çekti.
Tığlı, ömrü Fetö ile mücadele ile geçen CHP önceki dönem milletvekili Eren Erdem’in 476 gündür tutuklu olduğunu ve yine vatandaşın her bir oyuna sahip çıkan CHP İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 6 yıl önce attığı twetler bahane edilerek hapse atılmak istenmesinin, yargının talimatlarla hareket ettiğinin ispatı olduğunu vurguladı. Bu haksızlık ve adaletsizliğe son verilmesi gerektiğini ifade eden CHP’li Tığlı, “Eğer bir kişinin hakkı yenmişse, tüm toplumun hakkı yenmiştir. Bu hakkı yedirmemek yüce mecliste görev yapan milletvekillerinin sorumluluğudur. Ama hiç şüpheniz olmasın, bu ülkede adaletsizliklere, hukuksuzluklara, vicdansızlıklara karşı mücadele eden bir parti ve bir lider var; o partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi, o liderin adı Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Sizin yarattığınız zulme ve adaletsizliğe karşı bizim yaptığımız mücadele asla bitmeyecek “dedi. Tığlı, Giresun’da AKP yöneticisi kaç kişinin hakim ve savcı yapıldığını sorarak, “Siz bu kişilerin liyakatlarına, tarafsız olacaklarına kefil misiniz? Siz onlara güveniyor musunuz? Kefil iseniz, güveniyor iseniz onların hatalarına ortaksınız demektir. “diye konuştu. Türkiye'de kadın cinayetlerinin geldiği noktanın tek sorumlusunun Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı olduğuna dikkat çeken Tığlı, “Çünkü kadın cinayetleri bireysel değil, politiktir. Vahşice katledilen yüzlerce kadın ve çocuk cinayetinde, kravat takanlara verilen iyi hâl indirimlerinden, beslediğiniz tarikat mensuplarının, yandaş medya şakşakçılarının ve bazı iktidar mensuplarının, kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran söylemlerinin bu cinayetlerde etkisi yok mudur? İşte, tam da bu nedenlerden dolayı, burada yapılan tüm kanunlar ortak bir akılla ve evrensel normlara göre hazırlanmalı, asla ve asla oldubittiye getirilmemelidir; tüm kesimlerin, tüm siyasi partilerin, tüm STK'lerin sesi dinlenmelidir; torba yasa tekniğinden bir an önce vazgeçilmelidir.” diyerek önemli bir yaraya parmak bastı. Tığlı, ülkemizde insanların adaleti sosyal medya platformlarında aradığını dile getirerek, “Kim yargıyı ayaklar altına alıyorsa emin olun ki bir gün o yargıya muhtaç olacaktır. Bağımsız olmayan, tarafsızlığını yitiren yargıya yapılan bu müdahaleler sorun çözmez. Sorunların çözümü önce bağımsız ve tarafsız yargı erki, sonra Anayasa da dâhil olmak üzere yapılacak kapsayıcı düzenlemelerdir. Yoksa insanlar adaleti sosyal medya platformlarında aramaya devam ederler, ülkemin güzel insanları haksızlığa uğradığı zaman Twitter'da, Instagram'da, Facebook'ta hepimizi etiketleyerek seslerini duyurmaya çalışırlar. Görüştüğümüz bu teklifin içindeki kimi kanunlarda yapılan kısmi değişikliklere de yargı reformu denmez, dense dense "yargıya makyaj" denir.” Şeklinde konuştu. Tığlı, sözlerinin sonunda, Türkiye’de adil tarafsız ve bağımsız yargıyı kurmanın ön şartının hakim ve savcılar kurulunu siyasi iktidarın güdümünden kurtarmakla başlayacağını önemle vurguladı.
CHP Giresun milletvekili Necati Tığlı, Meclis genel kurulunda Ceza Muhakemesi Kanununun 20'nci maddesinde verilen önerge üzerine söz alarak, Türkiye’de adaletin getirildiği son noktaya dikkat çekti.

Tığlı, ömrü Fetö ile mücadele ile geçen CHP önceki dönem milletvekili Eren Erdem’in 476 gündür tutuklu olduğunu ve yine vatandaşın her bir oyuna sahip çıkan CHP İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 6 yıl önce attığı twetler bahane edilerek hapse atılmak istenmesinin, yargının talimatlarla hareket ettiğinin ispatı olduğunu vurguladı.

Bu haksızlık ve adaletsizliğe son verilmesi gerektiğini ifade eden CHP’li Tığlı, “Eğer bir kişinin hakkı yenmişse, tüm toplumun hakkı yenmiştir. Bu hakkı yedirmemek yüce mecliste görev yapan milletvekillerinin sorumluluğudur. Ama hiç şüpheniz olmasın, bu ülkede adaletsizliklere, hukuksuzluklara, vicdansızlıklara karşı mücadele eden bir parti ve bir lider var; o partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi, o liderin adı Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Sizin yarattığınız zulme ve adaletsizliğe karşı bizim yaptığımız mücadele asla bitmeyecek “dedi.
Tığlı, Giresun’da AKP yöneticisi kaç kişinin hakim ve savcı yapıldığını sorarak, “Siz bu kişilerin liyakatlarına, tarafsız olacaklarına kefil misiniz? Siz onlara güveniyor musunuz? Kefil iseniz, güveniyor iseniz onların hatalarına ortaksınız demektir. “diye konuştu.
Türkiye'de kadın cinayetlerinin geldiği noktanın tek sorumlusunun Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı olduğuna dikkat çeken Tığlı, “Çünkü kadın cinayetleri bireysel değil, politiktir. Vahşice katledilen yüzlerce kadın ve çocuk cinayetinde, kravat takanlara verilen iyi hâl indirimlerinden, beslediğiniz tarikat mensuplarının, yandaş medya şakşakçılarının ve bazı iktidar mensuplarının, kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran söylemlerinin bu cinayetlerde etkisi yok mudur? İşte, tam da bu nedenlerden dolayı, burada yapılan tüm kanunlar ortak bir akılla ve evrensel normlara göre hazırlanmalı, asla ve asla oldubittiye getirilmemelidir; tüm kesimlerin, tüm siyasi partilerin, tüm STK'lerin sesi dinlenmelidir; torba yasa tekniğinden bir an önce vazgeçilmelidir.” diyerek önemli bir yaraya parmak bastı.
Tığlı, ülkemizde insanların adaleti sosyal medya platformlarında aradığını dile getirerek, “Kim yargıyı ayaklar altına alıyorsa emin olun ki bir gün o yargıya muhtaç olacaktır. Bağımsız olmayan, tarafsızlığını yitiren yargıya yapılan bu müdahaleler sorun çözmez. Sorunların çözümü önce bağımsız ve tarafsız yargı erki, sonra Anayasa da dâhil olmak üzere yapılacak kapsayıcı düzenlemelerdir. Yoksa insanlar adaleti sosyal medya platformlarında aramaya devam ederler, ülkemin güzel insanları haksızlığa uğradığı zaman Twitter'da, Instagram'da, Facebook'ta hepimizi etiketleyerek seslerini duyurmaya çalışırlar. Görüştüğümüz bu teklifin içindeki kimi kanunlarda yapılan kısmi değişikliklere de yargı reformu denmez, dense dense "yargıya makyaj" denir.” Şeklinde konuştu.
Tığlı, sözlerinin sonunda, Türkiye’de adil tarafsız ve bağımsız yargıyı kurmanın ön şartının hakim ve savcılar kurulunu siyasi iktidarın güdümünden kurtarmakla başlayacağını önemle vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.