CHP grubu meclise kara bir leke sürdü

SİYASET 16.01.2017 - 16:52, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3108+ kez okundu.
 

CHP grubu meclise kara bir leke sürdü

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk,...
...Mecliste düzenlediği basın toplantısında, anayasa değişikliği teklifi görüşmeleri sırasında yaşanan kavgalara değindi.CHP Grubu'nun Mecliste kürsüyü işgal ettiğini, ikazlara rağmen işgallerini sürdürdüğünü anlatan Öztürk, "Tarihinde ilk defa Gazi Meclisin kürsüsü CHP'ye mensup milletvekilleri tarafından kırılmış, dökülmüştür. Bundan son derece üzüntülüyüz. Bu Meclis tarihine CHP Grubu'nun sürdüğü kara bir lekedir. Şiddetle kınıyorum" diye konuştu.Genel kurulda AK Partiye yapılan saldırıları fotoğraflarla anlatan ve mecliste geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de sert tartışmaların, itişmelerin yaşandığını söyleyen Öztürk, ilk defa Mecliste kürsünün kırıldığına şahit olduklarını belirtti.Tüm siyasi partilerin tartışmanın boyutu, içeriği, şiddeti ne olursa olsun Meclis kürsüsü dokunulmazlığını savunduklarına aktaran Öztürk, "İlk defa CHP Grubu, Meclis kürsüsünde milletin temsilcilerinin düşüncelerini ifade edememesi için fiili bir durum yaratmak istedi, kürsüyü işgal etti, hatta kürsüyü kırıp, yerle bir etti. Bu kabul edilemez. Bu fiziki olarak kürsünün işgali, kırılması değil, resmen milli iradenin sabote edilme çabasıdır, milli iradeye barikat kurma girişimidir" değerlendirmesinde bulundu.
AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk,...
...Mecliste düzenlediği basın toplantısında, anayasa değişikliği teklifi görüşmeleri sırasında yaşanan kavgalara değindi.
CHP Grubu'nun Mecliste kürsüyü işgal ettiğini, ikazlara rağmen işgallerini sürdürdüğünü anlatan Öztürk, "Tarihinde ilk defa Gazi Meclisin kürsüsü CHP'ye mensup milletvekilleri tarafından kırılmış, dökülmüştür. Bundan son derece üzüntülüyüz. Bu Meclis tarihine CHP Grubu'nun sürdüğü kara bir lekedir. Şiddetle kınıyorum" diye konuştu.
Genel kurulda AK Partiye yapılan saldırıları fotoğraflarla anlatan ve mecliste geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de sert tartışmaların, itişmelerin yaşandığını söyleyen Öztürk, ilk defa Mecliste kürsünün kırıldığına şahit olduklarını belirtti.
Tüm siyasi partilerin tartışmanın boyutu, içeriği, şiddeti ne olursa olsun Meclis kürsüsü dokunulmazlığını savunduklarına aktaran Öztürk, "İlk defa CHP Grubu, Meclis kürsüsünde milletin temsilcilerinin düşüncelerini ifade edememesi için fiili bir durum yaratmak istedi, kürsüyü işgal etti, hatta kürsüyü kırıp, yerle bir etti. Bu kabul edilemez. Bu fiziki olarak kürsünün işgali, kırılması değil, resmen milli iradenin sabote edilme çabasıdır, milli iradeye barikat kurma girişimidir" değerlendirmesinde bulundu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.