Partili başkanı kim temsil edecek, Vali mi, AKP İl Başkanı mı?

SİYASET 16.01.2017 - 16:51, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3645+ kez okundu.
 

Partili başkanı kim temsil edecek, Vali mi, AKP İl Başkanı mı?

Anayasa değişiklik teklifi görüşmeleri son buldu.
Yapılan görüşmeler sürerken, CHP milletvekilleri yaptığı konuşmalarla, maddelere yönelik eleştirilerini sürdürdü. CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Cumartesi gecesi yaptığı konuşmada, yeni rejimde Başkanla, Başbakan arasındaki yetki sorunu olacağına dikkat çekerek, "İllerde partili Cumhurbaşkanını kim temsil edecek, Vali mi, AKP İl Başkanı mı?" diye sordu.Milletvekili Bektaşoğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi, "Bu anayasanız yürürlüğe girerse başkanınız, başbakanınız, genel başkanınız aynı kişi olacak. Yetkilerin kullanımı açısından baktığınız zaman da böyle. Yasama, yargı ve yürütmenin yetkisi Saray'da olacak. Güçler ayrılığı olmayacağına göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanını, yüksek yargıyı, üniversiteleri de aynı kişiyi temsil edecek. Bu teklif, illerde bir protokol düzenlemesi gerektirecek. Bununla ilgili bir düzenleme yapıldığında illerde; Başkanınızı kim temsil edecek, vali mi AKP il başkanı mı? AKP ilçe başkanı hangi kurumu temsil edecek, Başbakanı mı?" 
Anayasa değişiklik teklifi görüşmeleri son buldu.
Yapılan görüşmeler sürerken, CHP milletvekilleri yaptığı konuşmalarla, maddelere yönelik eleştirilerini sürdürdü. CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Cumartesi gecesi yaptığı konuşmada, yeni rejimde Başkanla, Başbakan arasındaki yetki sorunu olacağına dikkat çekerek, "İllerde partili Cumhurbaşkanını kim temsil edecek, Vali mi, AKP İl Başkanı mı?" diye sordu.
Milletvekili Bektaşoğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi, "Bu anayasanız yürürlüğe girerse başkanınız, başbakanınız, genel başkanınız aynı kişi olacak. Yetkilerin kullanımı açısından baktığınız zaman da böyle. Yasama, yargı ve yürütmenin yetkisi Saray'da olacak. Güçler ayrılığı olmayacağına göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanını, yüksek yargıyı, üniversiteleri de aynı kişiyi temsil edecek. Bu teklif, illerde bir protokol düzenlemesi gerektirecek. Bununla ilgili bir düzenleme yapıldığında illerde; Başkanınızı kim temsil edecek, vali mi AKP il başkanı mı? AKP ilçe başkanı hangi kurumu temsil edecek, Başbakanı mı?" 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.