Prof. Dr. İlhan Özdemir'de diyabet paneli gerçekleşti

SAĞLIK 01.12.2016 - 15:28, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 4393+ kez okundu.
 

Prof. Dr. İlhan Özdemir'de diyabet paneli gerçekleşti

Diyabet konusunda toplumda farkındalığın arttırılması ve konunun öneminin vurgulanması amacıyla,...
...14 Kasım Diyabet günü ve haftası kapsamında Sağlık Bakanlığı 'diyabete göz yumma', 'geleceğimizi koruyalım', 'diyabet kaderimiz olmasın' sloganlarıyla birçok kampanya ve etkinlik düzenledi.İlimizde de Giresun Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi konferans salonunda 'Diyabet Paneli' düzenlendi. Hastaların ve çalışanların yoğun katılımıyla gerçekleşen panelde; Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi hekimleri tarafından dinleyicilere diyabet her yönüyle anlatıldı.Başhekim Op. Dr. Tuncer Öztürk’ün açılış konuşmasıyla başlayan panelde, Dahiliye Uzmanı Uzm. Dr. Sabriye Güner, 'diyabete genel bakış', konusunda yaptığı sunumunda diyabet, diyabet çeşitleri, diyabet risk faktörleri ve diyabet hastalığının tedavisi ile ilgili pek çok konuda bilgi verdi.Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Atılım Armağan Demirtaş 'diyabetik retinopati', hastalığı konusunda yaptığı sunumda; korunma, teşhis, kontrol ve tedavi yöntemleri ile ilgili bilgi verirken, diyabetik retinopati konusunda ekip çalışmasının önemini vurguladı.Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Fizyoterapisti Murat Dirildir ise diyabette egzersiz ve hareketli yaşam değişikliğinin diyabet üzerindeki olumlu etkilerinden bahsederek, diyabet hastalarının günlük yaşamda yapabileceği egzersiz çeşitlerinden örnekler verdi. 
Diyabet konusunda toplumda farkındalığın arttırılması ve konunun öneminin vurgulanması amacıyla,...
...14 Kasım Diyabet günü ve haftası kapsamında Sağlık Bakanlığı 'diyabete göz yumma', 'geleceğimizi koruyalım', 'diyabet kaderimiz olmasın' sloganlarıyla birçok kampanya ve etkinlik düzenledi.
İlimizde de Giresun Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi konferans salonunda 'Diyabet Paneli' düzenlendi. Hastaların ve çalışanların yoğun katılımıyla gerçekleşen panelde; Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi hekimleri tarafından dinleyicilere diyabet her yönüyle anlatıldı.
Başhekim Op. Dr. Tuncer Öztürk’ün açılış konuşmasıyla başlayan panelde, Dahiliye Uzmanı Uzm. Dr. Sabriye Güner, 'diyabete genel bakış', konusunda yaptığı sunumunda diyabet, diyabet çeşitleri, diyabet risk faktörleri ve diyabet hastalığının tedavisi ile ilgili pek çok konuda bilgi verdi.
Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Atılım Armağan Demirtaş 'diyabetik retinopati', hastalığı konusunda yaptığı sunumda; korunma, teşhis, kontrol ve tedavi yöntemleri ile ilgili bilgi verirken, diyabetik retinopati konusunda ekip çalışmasının önemini vurguladı.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Fizyoterapisti Murat Dirildir ise diyabette egzersiz ve hareketli yaşam değişikliğinin diyabet üzerindeki olumlu etkilerinden bahsederek, diyabet hastalarının günlük yaşamda yapabileceği egzersiz çeşitlerinden örnekler verdi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.