'VATANDAŞ DEVLETE DİREK ULAŞACAK'

SİYASET 28.11.2016 - 17:01, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2554+ kez okundu.
 

'VATANDAŞ DEVLETE DİREK ULAŞACAK'

İçişleri Bakanı Soylu'nun talimatı gereği Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun merkez muhtarları ile bir araya gelerek, vatandaşların sorunlarının direkt çözülmesi için ilk adımı attı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla 81 İl Valiliğine gönderilen genelge gereğince, Giresun'da merkez mahalle muhtarlarıyla ilk toplantı gerçekleştirildi. Vali Hasan Karahan 'Vatandaşla Buluşma' toplantıları kapsamında İl Mahalli İdareler Müdürlüğünün koordinesinde Valilik Konferans Salonunda merkez mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantı başlangıcında kısa bir konuşma yapan Vali Karahan, vatandaşlarımızın istek öneri ve şikâyetlerini birebir doğrudan temas kurmak suretiyle almak amacıyla yayınlanan İçişleri Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda belli aralıklarla ilgili birimlerin koordinesinde muhtarlar toplantısı, ekonomik toplantılar, halk toplantıları ve güvenlik toplantıları gerçekleştirileceğini kaydetti. Vali Karahan, "Hem mahallelerimizin hem köylerimizin sorunlarını birebir muhtarlarımızın ağzından dinleyelim diye, Giresun’da ilk olarak merkez mahalle muhtarlarımızla bir araya geldik. Merkez mahalle muhtarlarımızın talepleri daha çok belediye ile ilgili ama bizimle de genel asayişle, eğitimle, sağlıkla, elektrikle, doğalgaz çalışmaları vb. konularla ilgili genel sorumluluklarımız var. Bu sene ayrıca tüm Türkiye’de ve ilimizde de yılbaşından itibaren nüfus cüzdanları tekrar değişiyor. Çipli kimlik kartları ile ilgili bir uygulama başlıyor. Belki bu konuda bilgi almak isteyen muhtarlarımız olabilir. Bu konuyla ilgili belki muhtarlarımızın talepleri olabilir. Bunları biz zaman içerisinde ilgili kurumlara iletip, takip ederek inşallah neticelendiririz. Genel değerlendirmelerinizi, istek, talep ve sorun olarak gördüklerinizi burada konuşarak toplantımızı tamamlayalım inşallah" diye konuştu. Konuşmanın ardından toplantıya katılan muhtarlar mahalleleriyle ilgili, eğitim, sağlık, elektrik, doğalgaz, aydınlatma, trafik, yol, su, çöp vb. sorunlarını Vali Karahan’a aktardılar. Sorunların ilgili kurumlara iletilerek imkanlar ölçüsünde en kısa sürede sonuçlandırılacağını kaydeden Vali Karahan, muhtarlara katılımlarından dolayı teşekkür ederek başarılar diledi. Vali Hasan Karahan başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, İl Mahalli İdareler Müdürü Ali Bilen ve merkez mahalle muhtarları katıldı.  
İçişleri Bakanı Soylu'nun talimatı gereği Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun merkez muhtarları ile bir araya gelerek, vatandaşların sorunlarının direkt çözülmesi için ilk adımı attı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla 81 İl Valiliğine gönderilen genelge gereğince, Giresun'da merkez mahalle muhtarlarıyla ilk toplantı gerçekleştirildi. 
Vali Hasan Karahan 'Vatandaşla Buluşma' toplantıları kapsamında İl Mahalli İdareler Müdürlüğünün koordinesinde Valilik Konferans Salonunda merkez mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. 
Toplantı başlangıcında kısa bir konuşma yapan Vali Karahan, vatandaşlarımızın istek öneri ve şikâyetlerini birebir doğrudan temas kurmak suretiyle almak amacıyla yayınlanan İçişleri Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda belli aralıklarla ilgili birimlerin koordinesinde muhtarlar toplantısı, ekonomik toplantılar, halk toplantıları ve güvenlik toplantıları gerçekleştirileceğini kaydetti. 
Vali Karahan, "Hem mahallelerimizin hem köylerimizin sorunlarını birebir muhtarlarımızın ağzından dinleyelim diye, Giresun’da ilk olarak merkez mahalle muhtarlarımızla bir araya geldik. Merkez mahalle muhtarlarımızın talepleri daha çok belediye ile ilgili ama bizimle de genel asayişle, eğitimle, sağlıkla, elektrikle, doğalgaz çalışmaları vb. konularla ilgili genel sorumluluklarımız var. Bu sene ayrıca tüm Türkiye’de ve ilimizde de yılbaşından itibaren nüfus cüzdanları tekrar değişiyor. Çipli kimlik kartları ile ilgili bir uygulama başlıyor. Belki bu konuda bilgi almak isteyen muhtarlarımız olabilir. Bu konuyla ilgili belki muhtarlarımızın talepleri olabilir. Bunları biz zaman içerisinde ilgili kurumlara iletip, takip ederek inşallah neticelendiririz. Genel değerlendirmelerinizi, istek, talep ve sorun olarak gördüklerinizi burada konuşarak toplantımızı tamamlayalım inşallah" diye konuştu. 
Konuşmanın ardından toplantıya katılan muhtarlar mahalleleriyle ilgili, eğitim, sağlık, elektrik, doğalgaz, aydınlatma, trafik, yol, su, çöp vb. sorunlarını Vali Karahan’a aktardılar. 
Sorunların ilgili kurumlara iletilerek imkanlar ölçüsünde en kısa sürede sonuçlandırılacağını kaydeden Vali Karahan, muhtarlara katılımlarından dolayı teşekkür ederek başarılar diledi. 
Vali Hasan Karahan başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, İl Mahalli İdareler Müdürü Ali Bilen ve merkez mahalle muhtarları katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.