Muhtarlar Günü, Cumhuriyet Meydanında kutlandı

GÜNDEM 20.10.2016 - 17:48, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2015+ kez okundu.
 

Muhtarlar Günü, Cumhuriyet Meydanında kutlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda,...
...gündeme getirdiği ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla resmileşen 19 Ekim Muhtarlar Günü ilk kez kutlandı. Bulancak'ta Muhtarlar günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında bir program gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası Atatürk anıtına Bulancak Muhtarlar Derneğinin çelenk koyması ile başlayan program Bulancak Muhtarlar Derneği  Başkanı Turhan Eltemiz’in konuşması ile devam etti.Başkan Eltemiz, yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin tarihinden bu güne kadar ilkini kutlayacağımız muhtarlar günü için burada toplanmış bulunmaktayız. Böyle bir anlamlı günü bize tahsis ve armağan eden sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza, federasyonumuza teşekkür ediyorum.Değerli arkadaşlar dernek başkanı ve 27 yıllık muhtarlık yapan bir arkadaşınız olarak biliyorum ki Ankara’da muhtarlar federasyonumuz böyle bir günü muhtarlara kazandırmak için çok mücadele verdiler. Nasip bu güneymiş bu gün kutluyoruz. Değerli arkadaşlar artık bilmelisiniz ki 19 Ekim 2015 tarihili ve 29507 sayılı resmi gazetede yayınlanan başbakanlık genelgesi ile 19 Ekim Muhtarlar günü olarak kabul edilmiştir. Bu yıldan itibaren her yıl kutlanacaktır. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesi 1829'dan bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Muhtarlık makamı köy ve mahalle sakinleri ile devlet kurumları arasında ilişkilerde aracı bir rol oynamaktadır. Değerli arkadaşlar şunu da bilmelisiniz ki muhtarlar için bu anlamlı günü kutlamak bizlere nasip olmuştur. Bu gün tüm muhtar arkadaşlara ve bizlere armağan olsun değerli arkadaşlar bizim için bu anlamlı günü kutlamaya öncelik yapan başta sayın kaymakam beye ve daire amirlerine bu düzeni hazırlayan belediyemize muhtar arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Yakın zamanda Van İlimizde vurularak şehit olan muhtar arkadaşımızı ve tüm şehitlerimiz rahmetle anıyor, tüm muhtar arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.Cumhuriyet meydanında ki program sonrası Muhtarlar ilçe protokolü ve daire amirleri Bulancak öğretmen evinde ki yemek programı ile bir araya geldi.Muhtarlar günü nedeniyle gerçekleşen Programlara Piraziz Kaymakamı Bulancak Kaymakam vekili Hamit Genç, Bulancak İlçe Jandarma Komutanı Üstteğmen Cihan Gültekin, Bulancak İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Ak Parti Bulancak İlçe Başkanı Esat Sakallıoğlu, Bulancak Belediye Başkan Yardımcıları Orhan Güngör ve Bahtiyar Hüsem ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda,...
...gündeme getirdiği ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla resmileşen 19 Ekim Muhtarlar Günü ilk kez kutlandı. Bulancak'ta Muhtarlar günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında bir program gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası Atatürk anıtına Bulancak Muhtarlar Derneğinin çelenk koyması ile başlayan program Bulancak Muhtarlar Derneği  Başkanı Turhan Eltemiz’in konuşması ile devam etti.
Başkan Eltemiz, yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin tarihinden bu güne kadar ilkini kutlayacağımız muhtarlar günü için burada toplanmış bulunmaktayız. Böyle bir anlamlı günü bize tahsis ve armağan eden sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza, federasyonumuza teşekkür ediyorum.Değerli arkadaşlar dernek başkanı ve 27 yıllık muhtarlık yapan bir arkadaşınız olarak biliyorum ki Ankara’da muhtarlar federasyonumuz böyle bir günü muhtarlara kazandırmak için çok mücadele verdiler. Nasip bu güneymiş bu gün kutluyoruz. Değerli arkadaşlar artık bilmelisiniz ki 19 Ekim 2015 tarihili ve 29507 sayılı resmi gazetede yayınlanan başbakanlık genelgesi ile 19 Ekim Muhtarlar günü olarak kabul edilmiştir. Bu yıldan itibaren her yıl kutlanacaktır. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesi 1829'dan bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Muhtarlık makamı köy ve mahalle sakinleri ile devlet kurumları arasında ilişkilerde aracı bir rol oynamaktadır. Değerli arkadaşlar şunu da bilmelisiniz ki muhtarlar için bu anlamlı günü kutlamak bizlere nasip olmuştur. Bu gün tüm muhtar arkadaşlara ve bizlere armağan olsun değerli arkadaşlar bizim için bu anlamlı günü kutlamaya öncelik yapan başta sayın kaymakam beye ve daire amirlerine bu düzeni hazırlayan belediyemize muhtar arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Yakın zamanda Van İlimizde vurularak şehit olan muhtar arkadaşımızı ve tüm şehitlerimiz rahmetle anıyor, tüm muhtar arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.
Cumhuriyet meydanında ki program sonrası Muhtarlar ilçe protokolü ve daire amirleri Bulancak öğretmen evinde ki yemek programı ile bir araya geldi.
Muhtarlar günü nedeniyle gerçekleşen Programlara Piraziz Kaymakamı Bulancak Kaymakam vekili Hamit Genç, Bulancak İlçe Jandarma Komutanı Üstteğmen Cihan Gültekin, Bulancak İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Ak Parti Bulancak İlçe Başkanı Esat Sakallıoğlu, Bulancak Belediye Başkan Yardımcıları Orhan Güngör ve Bahtiyar Hüsem ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.