Giresun'un ekonomik vizyon arayışı semineri yapıldı

EKONOMİ 20.10.2016 - 17:19, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 1850+ kez okundu.
 

Giresun'un ekonomik vizyon arayışı semineri yapıldı

DOKAP BKİ, Türkiye İktisadi Araştırmalar Vakfı, Giresun Valiliği,...
...Giresun Vakfı ve Giresun Sanayi ve Ticaret Odası işbirliği ile düzenlenen 'Cumhuriyetin 100. Yılında Giresun İlinin Ekonomik Vizyon Arayışı' konulu seminer, Piraziz Grand Ravza Otel de geniş bir katılımla yapıldı.Seminer, Türkiye İktisadi Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet İncekara, Giresun Vakfı Başkanı Ahmet Dokumacı, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ve Giresun Valisi Hasan Karahan’ın Açılış konuşmalarıyla başladı.Açılış konuşmalarından sonra TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sn. Adem ŞAHİN “Giresun İlinin Ekonomik Yapısını Geliştirecek, Ön Plana Çıkaracak Sektör ve Yatırımlar” konulu bir sunum gerçekleştirdi.Ardından Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un moderatörlüğünü yaptığı panel bölümüne geçildi.Panel Bölümünde Başkan Ekrem Yüce, 'Bölgenin Kalkınmasında ve Bölge Kimliğinin Oluşmasında DOKAP’ın Rolü' konulu sunumunu gerçekleştirdi.Sunumunda DOKAP Başkanı Yüce, "Giresun ili sahip olduğu potansiyeller gereğince gerek bölgemiz gerekse de ülkemiz ölçeğinde önemli bir değere sahiptir. DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı olarak bu zamana kadar sağladığımız ve bundan sonra sağlayacak olduğumuz makro ölçekli altyapı kurulumlarının, gerek bölgemiz için gerekse de Giresun ilimiz için pozitif  motivasyon unsuru sağlayacağına olan inancımız tamdır. Unutulmamalıdır ki hiçbir teşvik sistemi, kamunun yapması gereken büyük ölçekli altyapı projelerinden bağımsız hedeflerine ulaşamaz. Sözlerime burada son verirken, 'Adam odur ki koya dünyada hayırlı bir eser; eseri olmayanın, gör ki yerinde yeller eser' atasözünü ve Necip Fazıl Kısakürek'in 'Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım' sözlerini anımsatmak isterim. Bizlerde, devler gibi eserler bırakmak, ülkemize silinmez izler nakşetmek, Türkiye'nin ilerlemesine, kalkınmasına, daha fazla huzur ve refaha erişmesine azamî katkıyı sağlamak amacıyla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi bildirmek isterim. Bugün burada siz değerli katılımcılarla buluşmamıza vesile olan İktisadi Araştırmalar Vakfı’na ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım" dedi.
DOKAP BKİ, Türkiye İktisadi Araştırmalar Vakfı, Giresun Valiliği,...
...Giresun Vakfı ve Giresun Sanayi ve Ticaret Odası işbirliği ile düzenlenen 'Cumhuriyetin 100. Yılında Giresun İlinin Ekonomik Vizyon Arayışı' konulu seminer, Piraziz Grand Ravza Otel de geniş bir katılımla yapıldı.
Seminer, Türkiye İktisadi Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet İncekara, Giresun Vakfı Başkanı Ahmet Dokumacı, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ve Giresun Valisi Hasan Karahan’ın Açılış konuşmalarıyla başladı.
Açılış konuşmalarından sonra TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sn. Adem ŞAHİN “Giresun İlinin Ekonomik Yapısını Geliştirecek, Ön Plana Çıkaracak Sektör ve Yatırımlar” konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Ardından Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un moderatörlüğünü yaptığı panel bölümüne geçildi.
Panel Bölümünde Başkan Ekrem Yüce, 'Bölgenin Kalkınmasında ve Bölge Kimliğinin Oluşmasında DOKAP’ın Rolü' konulu sunumunu gerçekleştirdi.
Sunumunda DOKAP Başkanı Yüce, "Giresun ili sahip olduğu potansiyeller gereğince gerek bölgemiz gerekse de ülkemiz ölçeğinde önemli bir değere sahiptir. DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı olarak bu zamana kadar sağladığımız ve bundan sonra sağlayacak olduğumuz makro ölçekli altyapı kurulumlarının, gerek bölgemiz için gerekse de Giresun ilimiz için pozitif  motivasyon unsuru sağlayacağına olan inancımız tamdır. Unutulmamalıdır ki hiçbir teşvik sistemi, kamunun yapması gereken büyük ölçekli altyapı projelerinden bağımsız hedeflerine ulaşamaz. Sözlerime burada son verirken, 'Adam odur ki koya dünyada hayırlı bir eser; eseri olmayanın, gör ki yerinde yeller eser' atasözünü ve Necip Fazıl Kısakürek'in 'Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım' sözlerini anımsatmak isterim. Bizlerde, devler gibi eserler bırakmak, ülkemize silinmez izler nakşetmek, Türkiye'nin ilerlemesine, kalkınmasına, daha fazla huzur ve refaha erişmesine azamî katkıyı sağlamak amacıyla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi bildirmek isterim. Bugün burada siz değerli katılımcılarla buluşmamıza vesile olan İktisadi Araştırmalar Vakfı’na ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.