Giresun’da psikiyatri servisi hizmete başladı

SAĞLIK 18.04.2024 - 16:33, Güncelleme: 18.04.2024 - 16:33 3657 kez okundu.
 

Giresun’da psikiyatri servisi hizmete başladı

Giresun Üniversitesi Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, psikiyatri kliniği 2023 yılında planlanarak, tüm aşamaları hastane yönetimi ve psikiyatri hekimleri ile oluşturularak, Sağlık Müdürlüğü ve Tıp Fakültesi Dekanlığı desteği ile 1 Mart 2024 tarihinde açıldı.
Hastaneden yapılan açıklamada; “Kliniğimiz yataklı servis hizmetleri 6. katta yer alır; kilitli kapısı ve güvenlik görevlisi varlığı ile yarı kapalı psikiyatri kliniği özelliklerine sahiptir. Servis ikişer kişilik 4 hasta odası, 1 tesbit ve tecrit odası, 1 görüşme odası, 1 hemşire odası, 1 tedavi odası, 1 yemek ve etkinlik alanı ile sigara alanından oluşmaktadır. Kliniğimizde 4 doktor öğretim üyesi ve iki uzman doktor, 1 psikolog, 5 hemşire, 3 güvenlik görevlisi ve 1 temizlik personeli görev yapmaktadır. Ortak alanlarda güvenlik kameraları mevcut olup, 24 saat güvenlik görevlisi serviste bulunmaktadır. Etkinlik alanında birlikte yemek yeme, çay içme ve televizyon izleme sağlanmaktadır. Kliniğimize poliklinik görüşmesi sonrasında yatışının uygun olacağı ve servisimizde takip edilmesi mümkün olan hastalar ile acil serviste değerlendirilen ve yatışına karar verilen, ancak kapalı psikiyatri servis yatışı gerekmeyen her türlü hastaya hizmet verilmesi amaçlanmaktadır. Kliniğimizde duygudurum bozuklukları, anksiyete bozuklukları, psikotik bozukluklar, alkol-madde kullanım bozuklukları, davranışsal bağımlılıklar, ayırıcı tanıya dönük uygulamalar, gerekli ve uygun koşullarda adli psikiyatri hastalarına yönelik uygulamalar yapılmakta; ayrıca bir eğitim hastanesi olan hastanemiz bünyesinde tıp öğrencilerimiz ve asistanlara dönük eğitim faaliyetlerine devam edilmektedir. Hastaların ihtiyacına göre beyin görüntüleme, EEG, biyokimyasal ve psikometrik testlerinin değerlendirilmesi, konsültasyon hizmetlerinin sağlanması, yataklı takip ve tedavi düzenlemesi sonrası ayaktan tedavi planlarının oluşturulması yapılmaktadır. Kliniğimizde görev yapan psikolog ile bireysel psikoterapi, grup görüşmeleri, günaydın toplantıları yapılmakta; taburculuk sonrasında da görüşmeyi yapan psikolog ile bireysel terapi hizmetlerine devam edilmesi sağlanmaktadır. İlerleyen süreçte grup terapisi uygulamalarına başlanması planlanmaktadır” ifadelerine yer verildi.  
Giresun Üniversitesi Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, psikiyatri kliniği 2023 yılında planlanarak, tüm aşamaları hastane yönetimi ve psikiyatri hekimleri ile oluşturularak, Sağlık Müdürlüğü ve Tıp Fakültesi Dekanlığı desteği ile 1 Mart 2024 tarihinde açıldı.

Hastaneden yapılan açıklamada; “Kliniğimiz yataklı servis hizmetleri 6. katta yer alır; kilitli kapısı ve güvenlik görevlisi varlığı ile yarı kapalı psikiyatri kliniği özelliklerine sahiptir. Servis ikişer kişilik 4 hasta odası, 1 tesbit ve tecrit odası, 1 görüşme odası, 1 hemşire odası, 1 tedavi odası, 1 yemek ve etkinlik alanı ile sigara alanından oluşmaktadır. Kliniğimizde 4 doktor öğretim üyesi ve iki uzman doktor, 1 psikolog, 5 hemşire, 3 güvenlik görevlisi ve 1 temizlik personeli görev yapmaktadır. Ortak alanlarda güvenlik kameraları mevcut olup, 24 saat güvenlik görevlisi serviste bulunmaktadır. Etkinlik alanında birlikte yemek yeme, çay içme ve televizyon izleme sağlanmaktadır. Kliniğimize poliklinik görüşmesi sonrasında yatışının uygun olacağı ve servisimizde takip edilmesi mümkün olan hastalar ile acil serviste değerlendirilen ve yatışına karar verilen, ancak kapalı psikiyatri servis yatışı gerekmeyen her türlü hastaya hizmet verilmesi amaçlanmaktadır. Kliniğimizde duygudurum bozuklukları, anksiyete bozuklukları, psikotik bozukluklar, alkol-madde kullanım bozuklukları, davranışsal bağımlılıklar, ayırıcı tanıya dönük uygulamalar, gerekli ve uygun koşullarda adli psikiyatri hastalarına yönelik uygulamalar yapılmakta; ayrıca bir eğitim hastanesi olan hastanemiz bünyesinde tıp öğrencilerimiz ve asistanlara dönük eğitim faaliyetlerine devam edilmektedir. Hastaların ihtiyacına göre beyin görüntüleme, EEG, biyokimyasal ve psikometrik testlerinin değerlendirilmesi, konsültasyon hizmetlerinin sağlanması, yataklı takip ve tedavi düzenlemesi sonrası ayaktan tedavi planlarının oluşturulması yapılmaktadır.

Kliniğimizde görev yapan psikolog ile bireysel psikoterapi, grup görüşmeleri, günaydın toplantıları yapılmakta; taburculuk sonrasında da görüşmeyi yapan psikolog ile bireysel terapi hizmetlerine devam edilmesi sağlanmaktadır. İlerleyen süreçte grup terapisi uygulamalarına başlanması planlanmaktadır” ifadelerine yer verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.