Giresun Memur-Sen Samsun'a 1 Mayıs çıkartması yaptı

GÜNDEM 02.05.2024 - 10:00, Güncelleme: 02.05.2024 - 10:08 2619 kez okundu.
 

Giresun Memur-Sen Samsun'a 1 Mayıs çıkartması yaptı

Memur-Sen Giresun 11 hizmet koluna bağlı 520 üyesiyle Samsun’da düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında yerini aldı.
Memur-Sen teşkilatı ve bağlı sendikaların üyeleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Samsun’da buluştu. “Emek, Vicdan, Adalet” temasıyla gerçekleştirilen mitingde, Samsun Kurtuluş Yolu’nu dolduran binlerce emekçi hep bir ağızdan talep ve beklentilerini haykırdı. Mitingde Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Filistin Genel İşçi Sendikaları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kudüs Başkanı Fevzi Ahmet Şaban, Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları ve yönetimleri de katılım sağladı. Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Giresun il başkanı Sayın Muhammet Sarı konuşmasında: Memur Sen örgütlü gücü, dayandığı ilkeler ve değerler ile üyelerine, ülkesine karşı yüklendiği tarihi sorumlulukları Allah ın izni  yerine getirmeye devam etmekte, kutlu yolculuğunu sürdürmektedir. Bu bağlamda bugün burada 7 ekimden beri işgalci israil tarafından soykırıma uğrayan Gazze’nin sesini güçlü bir şekilde duyurmak istiyoruz. Gazze’de ve Doğu Türkistan’da, tüm mazlum coğrafyalarda ezilenlerin yanlarında olduğumuzu bir kez daha Samsun meydanından haykırıyoruz. Bizler tüm üyelerimizle, ailelerimizle çoluk çocuk bugün buradayız ve işverene haklı taleplerimizi duyurmak istiyoruz: ◾4688 sayılı sendika kanunu güncellensin, uluslararası normlara uyumlu hale getirilsin. ◾1. Dereceye 3600 verilsin, kamu görevlileri arasında ayrım yapılmasın. ◾Toplu sözleşme ikramiyesi yeniden uygulamaya geçirildi, düzenleme geciktirilmesin. ◾Emekli aylığı ile görev aylığı arasındaki fark giderilsin, emekliler de refahtan payını alsın. ◾Örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılsın, sendikal yasaklar kalksın, ◾Emek karşılığını bulsun, dayanışma aidatı gelsin. ◾Hakem kurulu adil davransın kararlarında hakkaniyeti gözetsin.   ◾Kamu personel sistemindeki aksaklıklar giderilsin, mülakat kaldırılsın. ◾Görevde yükselme ve ünvan değişikliği yapılsın. ◾Bayram ikramiyesi gelsin, memur bayram etsin. ◾Koruyucu giyim yardımının önündeki engeller kaldırılsın. ◾Kira yardımı verilsin, memurun geçim sıkıntısı bitsin. ◾Vergide adalet sağlansın, gelir vergisinde oran sabitlensin. ◾Yardımcı hizmetle sınıfı Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilsin. ◾Eş durumu tayini çözülsün, anneler-babalar evlatlarına kavuşsun. ◾Afet bölgesindeki memurlar unutulmasın. ◾Mühendisler ve teknik personel görülsün, meslek kanunu hayata geçsin. ◾Üniversite personeli tayin olsun, sorunlar tarih olsun. ◾Disiplin affı gelsin, mağduriyetler sona ersin. Her fırsatta ve platformda emeğin ve emekçinin hakkını savunmaya devam edecek, sorunları çözecek iyi ki Memur-Sen var dedirtmeye devam edeceğiz ifadelerinde bulundu.
Memur-Sen Giresun 11 hizmet koluna bağlı 520 üyesiyle Samsun’da düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında yerini aldı.

Memur-Sen teşkilatı ve bağlı sendikaların üyeleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Samsun’da buluştu. “Emek, Vicdan, Adalet” temasıyla gerçekleştirilen mitingde, Samsun Kurtuluş Yolu’nu dolduran binlerce emekçi hep bir ağızdan talep ve beklentilerini haykırdı.

Mitingde Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Filistin Genel İşçi Sendikaları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kudüs Başkanı Fevzi Ahmet Şaban, Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları ve yönetimleri de katılım sağladı.

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Giresun il başkanı Sayın Muhammet Sarı konuşmasında: Memur Sen örgütlü gücü, dayandığı ilkeler ve değerler ile üyelerine, ülkesine karşı yüklendiği tarihi sorumlulukları Allah ın izni  yerine getirmeye devam etmekte, kutlu yolculuğunu sürdürmektedir. Bu bağlamda bugün burada 7 ekimden beri işgalci israil tarafından soykırıma uğrayan Gazze’nin sesini güçlü bir şekilde duyurmak istiyoruz. Gazze’de ve Doğu Türkistan’da, tüm mazlum coğrafyalarda ezilenlerin yanlarında olduğumuzu bir kez daha Samsun meydanından haykırıyoruz.

Bizler tüm üyelerimizle, ailelerimizle çoluk çocuk bugün buradayız ve işverene haklı taleplerimizi duyurmak istiyoruz:

◾4688 sayılı sendika kanunu güncellensin, uluslararası normlara uyumlu hale getirilsin.

◾1. Dereceye 3600 verilsin, kamu görevlileri arasında ayrım yapılmasın.

◾Toplu sözleşme ikramiyesi yeniden uygulamaya geçirildi, düzenleme geciktirilmesin.

◾Emekli aylığı ile görev aylığı arasındaki fark giderilsin, emekliler de refahtan payını alsın.

◾Örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılsın, sendikal yasaklar kalksın,

◾Emek karşılığını bulsun, dayanışma aidatı gelsin.

◾Hakem kurulu adil davransın kararlarında hakkaniyeti gözetsin.

 

◾Kamu personel sistemindeki aksaklıklar giderilsin, mülakat kaldırılsın.

◾Görevde yükselme ve ünvan değişikliği yapılsın.

◾Bayram ikramiyesi gelsin, memur bayram etsin.

◾Koruyucu giyim yardımının önündeki engeller kaldırılsın.

◾Kira yardımı verilsin, memurun geçim sıkıntısı bitsin.

◾Vergide adalet sağlansın, gelir vergisinde oran sabitlensin.

◾Yardımcı hizmetle sınıfı Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilsin.

◾Eş durumu tayini çözülsün, anneler-babalar evlatlarına kavuşsun.

◾Afet bölgesindeki memurlar unutulmasın.

◾Mühendisler ve teknik personel görülsün, meslek kanunu hayata geçsin.

◾Üniversite personeli tayin olsun, sorunlar tarih olsun.

◾Disiplin affı gelsin, mağduriyetler sona ersin.

Her fırsatta ve platformda emeğin ve emekçinin hakkını savunmaya devam edecek, sorunları çözecek iyi ki Memur-Sen var dedirtmeye devam edeceğiz ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.