Bulancak Belediyesinden erken larva mücadelesi

GÜNDEM 26.04.2024 - 13:38, Güncelleme: 26.04.2024 - 13:54 2788 kez okundu.
 

Bulancak Belediyesinden erken larva mücadelesi

Bulancak Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından, havaların ısınmaya başlaması ve yaklaşan yaz mevsimi öncesi başta sivrisinek olmak üzere, haşerelere karşı erken ilaçlama mücadelesi yapılmaya başlandı.
Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından İlçe genelinde entegre ilaçlama çalışmaları düzenli olarak sürdürülüyor. Konu hakkında bir bilgilendirme açıklaması yapan Ruhsat ve Denetim Müdürü Yusuf Gürsoy; “Belediye Başkanımız Sayın Necmi Sıbıç’ın talimatlarıyla Müdürlük olarak, şehir yaşamının daha sağlıklı ve kaliteli bir ortama kavuşması için, başta sivrisinek olmak üzere her türlü haşereye karşı yapılacak mücadele çalışmalarımızı başlattık. Sivrisinek ve haşerelere karşı erken yumurtlama ve larva dönemi mücadelesi yapılıyor Mücadele kapsamında, mobil haşere mücadele ekiplerimizle, sivrisinekle mücadelenin erken önlemi olarak ilkbahar yumurtlama evresi ve larva mücadelesi çalışmalarını periyodik olarak devam ettiriyoruz. Entegre mücadele kapsamında da mümkün olduğunca çeşitli, farklı biyolojik dönemlere  etkili ve çevreye zararı en az yöntemleri kullanarak periyodik ilaçlama yapıyoruz. İlçemiz genelinde muhtemel sivrisinek üreme alanlarını tespit ederek (durgun su alanları dere kenarları ve çevreleri, inşaat alanlarında oluşan sulak alanlar), belirli periyotlar halinde larva mücadelesi yürütüyoruz. Bu çalışmalar yumurta ve larva aşamasında üremeyi yok ettiğinden çok daha etkili olmaktadır. Sonraki dönemlerde de ergin uçkun mücadele programı gerçekleştirilecek ve özellikle gece saatlerinde ilçe genelinde mobil ilaçlamalarla mücadele devam edecektir. Yapılacak mücadeleye faydası olması açısından ise, vatandaşlarımızın evlerinin bahçelerinde sivrisinek üremesine yol açabilecek su birikintisi oluşmasını önleyici tedbirler almaları faydalı olacaktır. İçinde su birikmesi muhtemel eski araba lastikleri, boş saksılar, atılmış boş kutular, şişeler, varil ve bidonlar, çatı olukları ve giderler, bakımsız süs havuzları gibi yerlerinde sivrisinek üreme kaynakları arasında yer aldığı unutulmamalıdır.
Bulancak Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından, havaların ısınmaya başlaması ve yaklaşan yaz mevsimi öncesi başta sivrisinek olmak üzere, haşerelere karşı erken ilaçlama mücadelesi yapılmaya başlandı.

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından İlçe genelinde entegre ilaçlama çalışmaları düzenli olarak sürdürülüyor. Konu hakkında bir bilgilendirme açıklaması yapan Ruhsat ve Denetim Müdürü Yusuf Gürsoy; “ Belediye Başkanımız Sayın Necmi Sıbıç’ın talimatlarıyla Müdürlük olarak, şehir yaşamının daha sağlıklı ve kaliteli bir ortama kavuşması için, başta sivrisinek olmak üzere her türlü haşereye karşı yapılacak mücadele çalışmalarımızı başlattık.

Sivrisinek ve haşerelere karşı erken yumurtlama ve larva dönemi mücadelesi yapılıyor

Mücadele kapsamında, mobil haşere mücadele ekiplerimizle, sivrisinekle mücadelenin erken önlemi olarak ilkbahar yumurtlama evresi ve  larva mücadelesi çalışmalarını periyodik olarak devam ettiriyoruz. Entegre mücadele kapsamında da mümkün olduğunca çeşitli, farklı biyolojik dönemlere  etkili ve çevreye zararı en az yöntemleri kullanarak periyodik ilaçlama yapıyoruz. İlçemiz genelinde muhtemel sivrisinek üreme alanlarını tespit ederek (durgun su alanları dere kenarları ve çevreleri, inşaat alanlarında oluşan sulak alanlar), belirli periyotlar halinde larva mücadelesi yürütüyoruz. Bu çalışmalar yumurta ve larva aşamasında üremeyi yok ettiğinden çok daha etkili olmaktadır. Sonraki dönemlerde de ergin uçkun mücadele programı gerçekleştirilecek ve özellikle gece saatlerinde ilçe genelinde mobil ilaçlamalarla mücadele devam edecektir. Yapılacak mücadeleye faydası olması açısından ise, vatandaşlarımızın evlerinin bahçelerinde sivrisinek üremesine yol açabilecek su birikintisi oluşmasını önleyici tedbirler almaları faydalı olacaktır. İçinde su birikmesi muhtemel eski araba lastikleri, boş saksılar, atılmış boş kutular, şişeler, varil ve bidonlar, çatı olukları ve giderler, bakımsız süs havuzları gibi yerlerinde sivrisinek üreme kaynakları arasında yer aldığı unutulmamalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.